Blandede følelser efter 3-3 i premieren

image Jens Janum Riis - i midten - drønede bolden i nettet til 2-2 og lagde op til SIF-scoringen til 3-2, hvorefter han ikke havde heldet med sig på et straffespark med 20 minutter igen, og så endte det hele 3-3 i premieren ude mod IK Rosendal.
Af Jørn Eriksen
12. august 2019 kl. 22:57
Serie 3-mandskabet vendte 2-1 i IK Rosendals favør til 3-2 i blå-hvid favør med Jens Janum Riis i en hovedrolle i den fase af kampen, men samme spiller misbrugte også et straffespark ved stillingen 2-3 med 20 minutter igen, og så fik hjemmeholdet udlignet til 3-3 med 10 minutter igen - læs mere her...
  • Kampfakta
  • Serie 3
  • IK Rosendal - Støvring IF 3-3 (0-1)
  • Mål:
  • 21. minut: 0-1 Marcus Skovhus Pedersen (assist Joakim Nielsen)
  • 50. minut: 1-1.
  • 58. minut: 2-1.
  • 65. minut: 2-2 Jens Janum Riis.
  • 67. minut: 2-3 Selemani Kikwangazala (assist Jens Janum Riis).
  • 80. minut: 3-3.
  • SIF-startopstilling, 4-4-1-1 eller 4-2-3-1 alt efter temperament: Kasper Buus Niss - Sebastian Meyer Poulsen, Rasmus Carøe Eriksen, Michael Wædeled Andersen og Ardeshir Ebrahimi - Jens Janum Riis, Malthe Christiansen, Kenneth Møller og Selemani Kikwangazala - Marcus Skovhus Pedersen - Joakim Nielsen.
  • På bænken: Noah Overgaard Skouboe, Nikolaj Christiansen og Rasmus Nygaard.
  • Udskiftninger hos SIF:
  • 28. minut: Joakim Nielsen (lårskade) ud - Noah Overgaard Skouboe ind.
  • 38. minut: Sebastian Meyer Poulsen (slag på hovedet) ud - Nikolaj Christiansen ind.
  • 44. minut: Jens Janum Riis (trælår) ud - Sebastian Meyer Poulsen ind.
  • 51. minut: Ardeshir Ebrahimi ud - Rasmus Nygaard ind.
  • 54. minut: Nikolaj Christiansen ud - Jens Janum Riis ind.
  • 89. minut: Noah Overgaard Skouboe (skadet) ud - Nikolaj Christiansen ind.
  • Gule kort:
  • 70. minut: Rosendal-spiller, der begik straffespark.

Og så til selve kampen.
Jens Lyn.
Det må han da skulle hedde efter det drøn af et langskudsmål af den anden verden til 2-2 i det 65. minut af Serie 3-mandskabets efterårspremiere på udebane mod IK Rosendal, og to minutter senere serverede samme Jens Janum Riis så en sukkerbold fra banens midte op til lynhurtige Selemani Kikwangazala, der slap fri takket være en fornem førsteberøring og derefter scorede til 3-2 i SIF-holdets favør.

SIF gik til pausen foran 1-0, men IK Rosendal, der ikke havde virket specielt farlige i deres offensiv i de første 45 minutter, slog til med to scoringer i anden halvlegs første 13 minutter, hvor de havde sadlet om med et par hurtigløbere i front.

Jens Janum Riis, der måtte humpe ud et minut før pausen p.g.a et trælår, kom på banen igen i det 55. minut, og efter SIF-scoringerne til 2-2 og 2-3 kunne Jens Janum Riis i det 70. minut nærmest have fået helgen-status i SIF-lejren, hvis han havde scoret på et straffespark begået mod Noah Overgaard Skouboe.

Det straffespark misbrugte Jens Janum Riis desværre, og SIF fik ikke udnyttet, at de herefter spillede 10 minutter i overtal p.g.a et gult kort til hjemmeholdet, der i stedet lynede til 3-3 kort efter, de var blevet fuldtallige med knap 10 minutter igen.

I kampens døende minutter kom IK Rosendal tilmed frem til to store muligheder, der kunne have sikret dem alle tre point, men det hele gik i 3-3 - og derfor blandede følelser i begge lejre efter pointdelingen.
Begge hold kunne have taget sejren, men SIF dominerede dog klarest før pausen.

I kampens indledning fungerede det rigtig godt med Joakim Nielsen på toppen som angriber. Han vandt mange luftdueller og fandt ind i et godt samspil med den offensive midtbanespiller Marcus Skovhus Pedersen, og det var da også netop de to, der stod bag åbningsscoringen til 0-1 i det 21. minut. Joakim Nielsen serverede bolden før fødderne af Marcus Skovhus Pedersen, der så, at hjemmeholdets keeper var langt ude af sit mål, og han drejede elegant bolden ind ved den ene stolpe fra pæn afstand af målet.

Forinden havde Jens Janum Riis været tæt på at score til 0-1 direkte på frispark, men keeperen fik fingrene på bolden helt oppe i det ene målhjørne - ellers et glimrende forsøg.

Joakim Nielsen pådrog sig desværre en forstrækning i det ene lår og måtte lade sig udskifte i det 28. minut - SIF-offensiven var bedst i kampens indledning.

Forsvarsmæssigt så det ud som om, at IK Rosendal tog fusen på SIF-holdet efter pausen med to små pågående tempokonger på toppen. Det var dem, der fremtvang situationerne, der bragte dem foran 2-1, men SIF svarede heldigvis igen og kom foran 3-2 samt havde muligheden for at lukke kampen til 4-2.

Efter det brændte straffespark med 20 minutter igen havde SIF - måske p.g.a overtalssituationen - stadig to-tre mand højt på banen. Men det hele gik altså i 3-3 takket være hjemmeholdets udligning kort efter, de var blevet fuldtallige.

Samlet en ganske pæn indsats af et ungt SIF-hold, der ikke havde nået at træne alverden op til premieren p.g.a ferie og diverse festivaler i sommerlandet.
3-3-premieren har i hvert fald styrket konditionen i hele orkestergraven i SIF-lejren til de kommende kampe.