De kloge narrer de mindre kloge...

image Jubel i SIF-lejren efter Mads Harbos scoring til 2-0 hjemme mod HI i fjerdesidste spillerunde. Foto: Rasmus Gissel
Af Jørn Eriksen
15. oktober 2017 kl. 13:44
Førsteholdet hos herresenior, Jyllandsserien, var ikke bedst spillemæssigt men slog Hjørring IF 2-1 hjemme i Støvring lørdag 14/10, og det var SIF-mandskabets fjerde sejr i træk. SIF-mandskabet har dermed mere end det ene ben i forårets Jyllandsserie 1, hvor der skal spilles om oprykning til Danmarksserien - læs mere her...

Billedet var lidt det samme som i forrige weekends vitale 4-3-sejr på udebane mod Gug Boldklub, da Jyllandsserie-mandskabet tog imod Hjørring IF i fjerdesidste spillerunde lørdag 14/10. SIF mødte en spillemæssigt bedre modstander, men det er scoringerne, der tæller, og dem lavede hjemmeholdet to af mod modstandernes enlige fuldtræffer.

Det var samtidig SIF-mandskabets fjerde sejr i træk, og der er nu syv points margin ned til Gug Boldklub på femtepladsen i puljen, hvor Top 4 sikrer sig adgang til forårets Jyllandsserie 1.
Samtidig er SIF bedst indbyrdes med Gug, der på den baggrund skal vinde deres tre sidste kampe kombineret med, at SIF ikke får point i deres tre sidste kampe, hvis Gug-mandskabet skal overhale SIF-holdet på målstregen.

- Vi er tilsyneladende klogere taktisk end de øvrige. Selvom vi ikke spiller bedst, så vinder vi kampene. Og det er en præstation at vinde fire kampe i streg i Jyllandsserien. HI havde fire-fem spillere med fra deres 1. divisions-bruttotrup, og det kunne ses, siger Rasmus Hasselriis, JS-assistenttræner.

Det var to scoringer på 10 gyldne minutter efter pausen, der bragte SIF-holdet på kurs mod den fjerde sejr i træk.
Fire-fem minutter efter pausen sendte Thomas Nielsen en hjørnesparksbold ind foran mål. I første omgang fik Nicolaj Hvilsom ikke ram på bolden, men det skabte plads til midtstopperen Lars-Bo Hansen, der sparkede bolden i kassen i en klumpspilslignende situation inde foran HI-målet.
Små 10 minutter senere øgede topscorer Mads Harbo så til 2-0, da han blev sendt afsted på den ene flanke for slutteligt at sende bolden ind ved fjerneste stolpe.

- Generelt havde HI mest spil, mens vi havde de største målchancer. Udover de to scoringer havde vi to-tre andre store muligheder, der kunne have kastet scoringer af sig. Allerede efter halvanden minuts spil fik Kasper Bøgh en friløber, som han i to tempi desværre ikke fik scoret på, forklarer Rasmus Hasselriis.

HI-reduceringen til 2-1 kom et lille kvarter før tid på et flot gennemspillet angreb, hvor en i øvrigt stærkt spillede SIF-keeper i skikkelse af Mikkel Blad Krogh intet kunne stille op. Han havde fordelt over hele kampen flere glimrende redninger i SIF-buret.

SIF-startopstillingen, 4-4-1-1 eller 4-4-2 alt efter temperament: Mikkel Blad Krogh - Nicolaj Hvilsom, Lasse Pilgaard, Lars-Bo Hansen og Christoffer Olesen - Thomas Nielsen, Anders Nielsen, Nicklas Aagaard og Nicolai Thorhauge Jakobsen - Mads Harbo - Kasper Bøgh.
Indhopperne denne gang: Zacharias Krunderup, Andreas Tarp og Stefan Pilgaard.

Fra anden halvlegs start kom Andreas Tarp ind i stedet for Nicolai Thorhauge Jakobsen, og alle 14 kom i aktion. Efter en lille times spil kom Zacharias Krunderup ind i stedet for tilbagevendte Anders Nielsen, og i slutfasen gik SIF over til en 4-5-1-opstilling. Zacharias Krunderup gled ind som den tredje midtstopper i den fase af kampen.

Blandt tilskuerne på kunstgræsbanen i Støvring til JS-HI var iøvrigt Vendsyssel FF's cheftræner Erik Rasmussen.