Fornem sejr til JS 1 ude over Aalborg Freja

image Jubel hos SIF-anfører Nicolaj Hvilsom efter scoringen til 2-1 for SIF, der slog Aalborg Freja 3-2 blandt andet takket være to fuldtræffere af Hvilsom.
Af Jørn Eriksen
06. maj 2018 kl. 15:35
Et taktisk skaktræk med at rykke anfører Nicolaj Hvilsom helt frem i front gav gevinst ved kasse 1, da førsteholdet hos herresenior, Jyllandsserien 1, hentede den anden sejr i træk og overhalede søndagens modstander på udebane, Aalborg Freja. Opdateret med videoindslag med Hvilsom - læs mere her...

SIF-kaptajnen Nicolaj Hvilsom kvitterede nemlig for tilliden med to scoringer i begge tilfælde med den vante målmager, Mads Harbo, i oplæggerens rolle.

SIF-sejrsmålet til 2-3 kom i det 71. minut, hvor hjemmeholdet ellers havde tiltvunget sig herredømmet efter, at SIF havde ført 2-1 ved pausen. En pæn koloni af SIF-tilhængere havde taget turen til Frejaparken denne solbeskinnede søndag, og midtvejs i anden halvleg stod man med en fornemmelse af, at Freja ville få vendt opgøret til egen fordel.

Men 19 minutter før tid satte Mads Harbo sig igennem på en aktion, som vist kun han kan føre ud i livet på SIF-holdet. Han modtog bolden ude i venstre side nær banens midte, kørte på og fik gjort et par modstandere rundtossede for slutteligt at få sendt bolden ind foran Freja-målet, hvor anfører Nicolaj Hvilsom kunne slå til tæt under mål med sin anden scoring i kampen.

Et gult kort til midtbanegeneralen Aske Kjærup Pedersen med 12 minutter igen fik rynkerne frem på panden på alle i SIF-lejren, der spillede med fem mand i bagkæden efter scoringen til 2-3, og takket være en kanonredning af Nils Falk i SIF-målet med seks minutter igen holdt et virkelig godt fighende SIF-mandskab stand og hentede den anden sejr i træk.

Med de tre point skubbede SIF-holdet Aalborg Freja væk fra sjettepladsen i JS 1-puljen, hvor der udelukkende spilles om oprykning til Danmarksserien. Senere søndag spillede Vildbjerg SF 3-3 mod Skive IK, og det betød, at SIF-mandskabet rykkede op på puljens femteplads ét point foran Vildbjerg SF, der gæster Støvring nu på onsdag 9/5 med kampstart kl. 19.00 på Støvring Stadion.

• SIF-startopstillingen, 4-4-2: Nils Falk - Rasmus Carøe Eriksen, Lasse Pilgaard, Rasmus Hasselriis og Zacharias Krunderup - Mads Borup Steen, Aske Kjærup Pedersen, Thomas Nielsen og Niclas Plougmann - Mads Harbo og Nicolaj Hvilsom.
  • Indhopperne denne gang: Christoffer Olesen, Andreas Tarp og Kasper Bøgh.

Aalborg Freja havde ellers chokstartet med en hovedstødsscoring til 1-0 efter få minutter. Bolden blev headet i nettet på t indlæg fra deres højre side, men knap midtvejs i første halvleg blev det 1-1 på et selvmål. Thomas Nielsen sendte en god frisparksbold ind foran mål, hvor Zacharias Krunderup var tæt på bolden, men det var vist en Freja-spiller, der sendte bolden i eget net.

1-1, og 10 minutter senere blev det endnu bedre, set med SIF-briller.

Mads Borup Steen, der flere gange fandt Mads Harbo med gode pasninger i fødderne, sendte bolden op til den vante målmager. Han tog den med frem i feltet og kunne have skudt mod mål, hvilket de fleste Freja-spillere vist også troede, han ville gøre, men Mads Harbo spillede herligt uselvisk bolden videre ud til en endnu mere fri Nicolaj Hvilsom, der sikkert sendte bolden i nettet til 2-1 for SIF, og så tog han ellers hele turen op langs SIF-kolonien på sidelinjen.

Seks minutter før pausen måtte et skadet Rasmus Hasselriis forlade banen. Ind kom Christoffer Olesen. Det betød, at Mads Borup Steen gled ned i midterforsvaret ved siden af tilbagevendte Lasse Pilgaard, der også fik et fint comeback, mens Christoffer Olesen overtog pladsen på højrekanten af midtbanen.

1-2 ved pausen.

10 minutter inde i anden halvleg udlignede Aalborg Freja så til 2-2 på et virkelig flot gennemspillet angreb, hvor afslutningen også var til topkarakter. Hårdt presset fik Freja-spilleren sendt bolden op i fjerneste målhjørne - den scoring havde klasse.

Cirka midtvejs i anden halvleg tjekkede Niclas Plougmann så ud - ind kom Andreas Tarp, og kort efter præsterede Nils Falk en god redning i SIF-målet i kølvandet på et hjørnespark..

Umiddelbart efter Nicolaj Hvilsoms scoring til 2-3 i det 71. minut sadlede SIF om til at spille med fem i bagkæden. Ud kom Rasmus Carøe Eriksen - ind kom Kasper Bøgh. Nicolaj Hvilsom sluttede af som venstre back og Christoffer Olesen som højre back, mens de tre midtstoppere var Zacharias Krunderup, Mads Borup Steen og Lasse Pilgaard.

Og der blev fightet, så det slog gnister af alle mand i SIF-lejren.

Derfor var et noget "tyndt" gult kort til midtbanespilleren og holdets løbende megafon og indpisker, Aske Kjærup Pedersen, en streg i regningen med 12 minutter igen, men SIF kom heldigvis gennem den undertalsperiode, og Aske Kjærup Pedersen nåede da også at være i de sidste minutter, inden SIF-spillerne fortjent kunne juble over den anden sejr i streg, igen - som ude mod Skive IK i sidste weekend - skabt på en helstøbt holdindsats, hvor alle mand leverede varen.

- Jeg overvejede faktisk at gå over til at spille med fem mand i bagkæden allerede ved 2-2 i håb om holde fast i mindst det ene point, da Freja havde overtaget spil og chancer efter pausen, men kort efter scorede Nicolaj Hvilsom så til 2-3 på Harbos flotte forarbejde. Nu tætnede vi det hele til sidst for at holde sejrsforspringet hjem, og det lykkedes jo. Det er ikke så tit, vi slår Aalborg Freja, og nu er vi på sjettepladsen, sagde en tilfreds SIF-cheftræner i skikkelse af Kim Nielsen kort efter slutfløjtet inden spillerne samlede sig i klynge for at gjalde en sejrshymne ud over Frejaparken.

Senere søndag stod det så fast, at SIF-mandskabet indtager femtepladsen efter 3-3 mellem Vildbjerg SF og Skive IK.