JS 1 kunne ikke tøjle topholdet

image Rasmus Bøgh fra U 19 Liga 2-holdet fik en flot debut for JS 1 hjemme mod topholdet Nørresundby FB. Foto: Hanne Andersen
Af Jørn Eriksen og Hanne Andersen (foto)
12. maj 2018 kl. 17:18
JS 1 holdt stand i 41 minutter i hjemmekampen mod topholdet Nørresundby FB (NFB), og det hele endte 0-4 takket være tre NFB-scoringer fra det 56. til det 62. minut - flot kamp af U 19-backen Rasmus Bøgh hos hjemmeholdet. Læs mere her...

JS 1-mandskabet holdt fornemt stand i 41 minutter, men fire minutter før pausen kom topholdet fra Nørresundby FB (NFB) på sejrskurs på et direkte frispark, og tre lyn-scoringer på seks minutter - fra det 56. til det 62. minut - sikrede det særdeles velspillende NFB-mandskab med Rolf Toft (tre-dobbelt målscorer, red.) som funklende profil sejren på 4-0 i den første kamp i anden halvdel af forårets kampe i puljen.

Et noget afbudsramt SIF-mandskab fortjener ros for en disciplineret og løbevillig indsats i de første 45 minutter, hvor det taktisk så vældig fornuftigt ud. Inden åbningstræfferen til 0-1 fire minutter før pausen havde det gæstende tophold dog også haft to skudforsøg på overliggeren, ligesom SIF-keeper Nils Falk i tre-fire tilfælde afværgede scoringer før pausen, men det var - set med SIF-briller - ærgerligt, at man takket være en fight med saft og kraft ikke kom til pausen med 0-0.

• SIF-startopstillingen, 4-4-1-1: Nils Falk - Rasmus Bøgh (U 19), Lasse Pilgaard, Nicolaj Hvilsom og Nikolaj Thorhauge Jacobsen - Christoffer Olesen, Aske Kjærup Pedersen, Thomas Nielsen og Niclas Plougmann - Christian Lie Guldager - Mads Harbo.
  • Bænken denne gang: Andreas Tarp, Kasper Bøgh og Rasmus Hasselriis.

Trods tre sejre på stribe i kampene forinden havde SIF klart affundet sig med at være en outsiderrolle mod et NFB-mandskab, der ligner et kommende DS-mandskab, og det var da også begrænset, hvad hjemmeholdet selv kom frem til af målchancer i dette opgør.

Hos SIF fik U 19-spilleren Rasmus Bøgh en fornem JS 1-debut som højre back. Han var hårdt matchet omgivet af stærke modstandere, men Rasmus Bøgh slap fint fra opgaven og blev efter kampen kåret til opgørets bedste SIF-spiller. Stærkt gået af U 19-spilleren.

Hos SIF kom den første udskiftning otte minutter før pausen, hvor Andreas Tarp erstattede Christian Lie Guldager, men fra anden halvlegs start var Guldager med igen - og Tarp ude på bænken igen.

To minutter efter pausen sendte Rasmus Bøgh i et gennembrud på højrekanten en god bold ind i NFB-feltet, og Niclas Plougmann var tæt på at komme til en mulighed, men ret beset fik SIF stort set ikke testet gæsternes keeper i kampen.

Og så gik det ellers stærkt fra det 56. til det 62. minut.

Rolf Toft, der havde bragt NFB foran på frisparket fire minutter før pausen, spillede i det 56. minut en medspiller - Kasper Knudsen - fri i feltet - sidstnævnte spillede bolden på tværs til Victor Rafael, og så var stillingen 0-2.

To minutter senere øgede Rolf Toft selv til 0-3 ved at sætte sidste fod på en tværpasning fra Victor Rafael.

Hos SIF kom Andreas Tarp i aktion igen - ud gik Niclas Plougmann.

I det 62. minut scorede Rolf Toft så sit tredje mål i kampen. Han fik lagt bolden til rette for sig selv med hælen - vippet bolden op over SIF-forsvaret - for derefter at sætte den sikkert i kassen - en klassescoring af NFB-profilen.

Kort efter måtte Lasse Pilgaard lade sig udskifte angiveligt p.g.a et trælår. Ind kom Kasper Bøgh, og det betød, at midtbanespilleren Aske Kjærup Pedersen overtog pladsen som midtstopper ved siden af anfører Nicolaj Hvilsom, der denne gang spillede midtstopper gennem hele kampen.

Det blev ved 0-4.

- Vi havde held med vores taktik frem til scoringen til 0-1. Vi ville gerne forsøge at undgå boldtab midt på, men vi blev måske lidt overmodige. Det var et boldtab midt på, der førte til frisparket til 0-1, hvor bolden lidt heldigt gik ind, men de havde også haft to forsøg op overliggeren forinden. I anden halvleg gik det lige lidt for stærkt med tre scoringer på seks minutter, men vi undgik et større nederlag. Vi vidste, vi skulle op mod en stærk modstander, og det holdt stik. Herligt at se U 19-spilleren Rasmus Bøgh levere en kanonindsats som højre back, og han blev fortjent kampens SIF-spiller, siger SIF-cheftræner Kim Nielsen.