JS-kvinderne tæmmede zebraerne

image Jubel hos JS-kvinderne efter 3-0 hjemme over Aalborg Chang.
Af Jørn Eriksen
21. maj 2018 kl. 17:34
JS-kvinderne kom - efter to uafgjorte kampe mod puljens tophold - tilbage på sejrskursen, da det blev til 3-0 over Aalborg Chang 2. pinsedag, og SIF-holdet er nu ubesejret i de seneste syv kampe. Billetten til efterårets JS kan kun i teoriens yderkroge komme i farezonen - læs mere her...

JS-kvinderne skabte med en 3-0-sejr hjemme over Aalborg Chang 2. pinsedag luft ned til bunden i rækken, fik nærmest - stadig med fem spillerunder igen- indfriet målsætningen om at etablere sig i Jyllandsserien efter to oprykninger i 2017 og erobret andenpladsen, det sidste for en stund i hvert fald.

Senere 2. pinsedag skulle Holtet IF møde Morsø FC, og Holtet kunne - afhængig af udfaldet - vippe væk fra andenpladsen igen.

Sejren på 3-0 over Chang betød også, at SIF-mandskabet nu er gået igennem de seneste syv kampe uden nederlag, og efter to uafgjorte kampe mod topholdene Vejgaard og Holtet IF kom SIF-holdet tilbage på sejrskursen.

Cirka midtvejs i første halvleg kom den første scoring, da højrekanten Nicoline Jespersen nåede en fremlægning lige før gæsternes keeper og fik sendt bolden mod mål, hvor den akkurat kunne trille over stregen til 1-0.

• SIF-startopstillingen mod Chang, 3-5-2: Mette Kjær - Lisa Mikkelsen, Alberte Kollerup og Sigrid Poulsen - Christina Bregendahl - Nicoline Jespersen, Julie Blicher Katja Uhrenholt og Katja Quist Kristensen - Pia Kjær og Monica Outzen.
  • Indhopperne denne gang: Nicole Netopil, Kathrine Frey og Julie Ørtoft.

Inden scoringen til 1-0 havde SIF måttet skifte ud, idet Julie Blicher slog sig og måtte have et pusterum. Ind kom Nicole Netopil, og det betød, at Pia Kjær blev trukket tilbage i motorrummet på midtbanen, mens Netopil kom op i front sammen med Monica Outzen.

Inden pausen havde Pia Kjær også et godt drøn på overliggeren på et direkte frispark.

1-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom Nicoline Jespersen, Katja Uhrenholt og Lisa Mikkelsen ud til et lille pause - ind kom Julie Blicher (midtbanen), Julie Ørtoft (højre side i forsvaret) og Katrine Frey (venstrekant) - det betød så, at Katja Quist Kristensen gled over på højrekanten.

Og 10 minutter efter pausen var netop Katja Quist Kristensen tæt på at score til 2-0. Hun modtog bolden fra Julie Blicher, der vandt en hovedstødsduel. Katja Quist Kristensen fik sendt et glimrende skudforsøg afsted, men bolden strøg over fjerneste målhjørne.

Et gult kort til Christina Bregendahl på den defensive midtbane i det 60. minut fik den virkning, at Monica Outzen kom ud til en pause - ind kom Katja Uhrenholt for at tætne holdet, mens det var i undertal, og så måtte Nicole Netopil klare skærene alene i front i de 10 minutter.

Midtvejs i den undertalssituation var SIF tæt på at komme på 2-0 efter hjørnespark. Bolden tog stolpen, røg retur på tværs dog uden, at nogen fik sendt den i kassen.

To minutter før SIF blev fuldtallige igen, indkasserede Chang så et gult kort, da Katja Uhrenholt blev tromlet ned på baglinjen, og minuttet efter blev det 2-0 på en flot scoring.

Julie Blicher sendte en drømmepasning ind i feltet, hvor Pia Kjær kraftfuldt headede den i nettet til 2-0.

Med 19 minutter igen kom Nicoline Jespersen på banen igen - ud gik målscoreren til 2-0, Pia Kjær. Ind kom Christina Bregendahl også efter 10 minutter i straffeboksen, og så var Nicole Netopil og Nicoline Jespersen frontduo. Kort efter erstattede Lisa Mikkelsen også Sigrid Poulsen i forsvaret.

Med 10 minutter igen måtte Nicoline Jespersen dog igen lade sig udskifte efter at have trådt over på den ene fod. Ind med Monica Outzen igen, og netop Monica Outzen cementerede SIF-sejren med et minut igen, da han slap alene igennem på en dyb stikning. Hun nåede akkurat at prikke bolden forbi den fremstormende Chang-keeper, og bolden gik i nettet. De to spillere stødte sammen, og Chang-målmanden måtte tilses på banen for dog at fuldføre kampen.

Såre fortjent sejr til SIF-mandskabet, der igen viste masser af vilje og nerve i alt det, de foretog sig på banen - og det bedste hold på dagen vandt.