Guldtriumf for U 15 1-drenge i Vildbjerg

image U 15 1-drenge efter sejren i finalen i Vildbjerg Cup 2016. Træner Mikael Sindholt og holdleder Lars Ørtoft flankerer de dygtige spillere. Foto: U 15-drenge
Af Jørn Eriksen
31. juli 2016 kl. 11:30
Førsteholdet hos U 15-drenge fra SIF Fodbold tog søndag 31/7 også det sidste stik hjem med en sejr på 3-1 i A-finalen i U 15 1-rækken i Vildbjerg. På bane 1 blev BK Skjold besejret i sikker stil efter 2-0 ved pausen. Hos SIF spillede Van Zathang - anfører i søndagens finale under Vildbjerg Cup 2016 - afskedskamp. Opdateret med flere fotos - Læs mere her...

I 2015-udgaven af Vildbjerg Cup måtte de "nøjes" med sølvmedaljer, da det blev til et 0-2-nederlag til Herning Fremad i finalen som U 14-drenge, men søndag 31/7 kom guldtriumfen i hus for årgang 2002, da det blev til en 3-1-sejr i U 15 1-rækken over BK Skjold på bane 1 i Vildbjerg.
Og selvom BK Skjold - modsat lørdagens sidste indledende kamp mod SIF-mandskabet - denne gang stillede op i fuldblodsopstillingen, så havde det talentfulde SIF-mandskab glimrende styr på modstanderne hele finalen igennem.

SIF-mandskabet gik til pausen foran 2-0 og førte 4-1 i hjørnespark, hvilket kunne blive afgørende i tilfælde af uafgjort, og begge SIF-fuldtræffere kom i slutfasen af første halvleg, som i første omgang fejlagtigt blev fløjtet af efter 20 minutter. Det blev der brokket over, idet kampen skulle vare 2 x 25 minutter, og det var i de "ekstra" fem minutter, SIF slog til med to pletskud.

Fire minutter før "den rigtige pause". Asger Stahl Olsen - venstre back - bragte SIF foran 1-0 på en ripost efter et frispark, og han var også ophavsmand til scoringen til 2-0. Venstrebacken buldrede forbi tre modspillere på stor kraft og energi et minut før thetid og sendte bolden fladt ind foran BK Skjold-målet. Her lavede Jeppe Folden en fin førstegangsberøring og sendte bolden op i nettaget til 2-0 - og SIF førte også på tidspunkt 4-1 i hjørnespark.

- Vi sad 100 procent på dem i første halvleg med et fint og velfungerende presspil, der gjorde, at BK Skjold faktisk kun lossede bolden væk uden at få gang i deres eget spil, siger Mikael Sindholt, cheftræner for U 15-drengene i SIF Fodbold.

SIF-mandskabet satte sig også på modstanderne fra anden halvlegs start, men der skulle ikke foræres noget væk til BK Skjold, så der blev satset på en stærk defensiv med vægt på omstillinger.
10 minutter før tid blev det 2-1 på et direkte frispark i en situation, hvor SIF også indkasserede et gult kort, hvilket betød, at SIF var i undertal de følgende fem minutter - men SIF førte da stort på hjørnespark.
Med otte minutter igen blev den sidste eventuelle tvivl effektivt elimineret.
Mikkel Drejer øgede til 3-1 for SIF-mandskabet, da BK Skjold-forsvaret ikke fik gjort noget ordentligt ved at udspark fra SIF-målmand Aske Schmidt. Mikkel Drejer kom imellem og satte koldt scoringen til 3-1 ind.

- I slutfasen fik vi også tid til at sige rigtig pænt farvel til Van Zathang. Han var anfører i søndagens finale og spillede en glimrende kamp. Vi skiftede ham ud, og hele SIF-delegationen på tribunen stod op og klappede ham fra banen. Der var faktisk lidt rørende. Van Zathang og familie skal flytte til Frederikshavn, så han spillede afskedskamp for os i det her opgør, og vi ønsker alle Van Zathang (foto herunder) al mulig held og lykke fremover i Frederikshavn, forklarer Mikael Sindholt.

For ham blev der med 3-1-sejren også landet en flot tre-trinsraket. I 2014-udgaven af Vildbjerg Cup blev det til bronze for ham og årgang 2001-drenge, og i 2015-udgaven kom sølvmedaljerne i hus med årgang 2002 som U 14-drenge - nu kom guldmedaljerne hjem.

Følgende 14 spillere var med til at sikre guldmedaljerne i U 15 1-rækken i Vildbjerg under Vildbjerg Cup 2016 - Aske Schmidt, Robert Ørtoft, Nicklas Elvstrøm Christiansen, Asger Stahl Olsen, Max Jørgensen, Kasper Buus Niss, Malthe Serup Hannesbo, Nikolaj Christiansen, Samuel Angelo, Mikkel Drejer, Van Zathang, Jeppe Folden, Tobias Kjær Nicolajsen og Christian Kold. To af spillerne var "lånt" af U 16 som dispensationsspillere - det gjaldt Aske Schmidt og Tobias Kjær Nicolajsen.

Link til indlæg om U 9-drengenes guldtriumf under Vildbjerg Cup 2016 - læs også her om, hvordan det gik de øvrige SIF-hold i søndagens slutkampe: