Pokal-pragtpræstation af U 18-pigerne

image U 18-piger Vest slog Skovbakken fra U 18 DM ud af DBU Jylland Pokalturneringen med en fornem 2-1-sejr hjemme i Støvring. Foto: U 18-piger
Af René Qvist
21. september 2016 kl. 10:04
U 18-pigerne, der er sidst i U 18 Vest-rækken, besejrede Skovbakken fra U 18 Ligaen 2-1 hjemme i Støvring i DBU Jyllands Pokalturnering mandag aften 19/9 og spillede sig i forårets kvartfinaler. Her samler U 18-cheftræner René Qvist op på den pragtpræstation - læs mere her...

Mandag aften 19/9 skulle U 18-pigerne, der til dagligt lever en tilværelse i bunden af Vest-rækken, op mod Skovbakken, der til dagligt spiller i den landsdækkende U 18 Liga for piger, og som har tre spillere med på U 19-landsholdet. Det skal dog siges, de tre ikke var med i pokalkampen mod SIF.
Skovbakken er et hold, der træner fire gange om ugen og som har et helt andet setup end os, så vi var på forhånd dømt som tabere af kampen fra manges sider.
Men alle kampe skal spilles, før der findes en afgørelse, og jeg troede på, vi kunne lave en overraskelse i kampen, da vi for første gang i hele efteråret var tæt på at kunne stille i stærkeste opstilling. Et godt taktikmøde, og pigerne var klar til at gå ud og spille denne spændende kamp.
Skovbakken forsøgte at sætte sig på kampen fra starten, men de blå piger fra SIF var klar, og efter de første fem minutter stod det klart, at vi godt kunne være med i det tempo, de kom med.

Jeg er ret sikker på, de havde undervurderet os og regnet med, at det skulle være en nem kamp for dem. Men de blev klogere.
De første 20 minutter bølgede spillet frem og tilbage, og der skulle en løs chance til, før Skovbakken blev farlig. En Skovbakken-spiller kom først på en bold ind i feltet og fik sparket den i kassen. Her blev man lidt nervøs, da det ville være spændende at se, hvordan vi ville reagere på at komme bagud. Kort tid efter bragede Skovbakken et frispark på overliggeren, og pludselig kunne man godt frygte, at kampen ville sætte sig til Skovbakkens fordel. Men SIF-pigerne holdt stand og kæmpede bagdelen ud af bukserne - Skovbakken blev holdt fra chancer i resten af første halvleg.

I pausen talte vi om, at vi skulle turde spille bold med dem. Der var muligheder for os i deres fire-backkæde, når vi pressede dem med vores angribere og fik skubbet vores midtbane med op til andenboldene. Ligeledes skulle vi blive ved med at holde spillet bredt og bruge vores kanter.

Og jeg må sige, at SIF-pigerne fulgte taktikken til perfektion i anden halvleg. Vi spillede noget af det bedste, jeg har set det her hold spille, og jeg må bare sige, at det blev en fantastisk anden halvleg.
Seks minutter efter pausen fik Julie Frank vristet sig fri og fik sparket et godt langskud på overliggeren. Deres keeper fik kun lige fingrene på bolden, og det blev starten på et godt pres. Vi kom frem til et par halve chancer ved Emma Stegenborg, der var lige ved at få bolden forbi deres målmand, og Julie Frank kom til et par halve chancer. Også Katrhine Frey på midtbanen fik fyret et par langskud af.
Efter vores pres kom Skovbakken til deres sidste chance i kampen. Et godt langskud, som vi troede ville gå i mål. Men Thilde Møller i SIF-målet hev en fremragende redning ud af ærmet, og i de sidste 20 minutter af kampen var det pigerne fra SIF, der sad totalt på kampen.
Skovbakken begyndte at skændes, lave små frispark i frustration, men vi blev ved og spillede flere gange Skovbakken tynde.

Med 10 minutter igen kom forløsningen fuldt fortjent. Emma Stegenborg tog et godt løb på højre kant og smed bolden i feltet. Dedn blev clearet, men ikke nok, og Julie Frank var over bolden og satte udligningen i kassen til stor jubel for alle spillere.
Men det var ikke nok for Støvring-pigerne, der blev ved med at presse mod et nu meget usikkert og frustreret Skovbakken-hold. Og fire minutter senere fik vi et hjørnespark, og mellem venner og fjender kom Kathrine Frey først på bolden og satte den i kassen til en 2-1 føring til SIF-pigerne.
Og med fem minutter igen var muligheden for en sensationel sejr til de undertippede piger fra Støvring pludseligt indenfor rækkevidde. Vi blev ved med at presse dem højt og sørge for, de ikke fik tid til at spille rundt med bolden. Og det lykkedes, SIF-pigerne vandt kampen 2-1.

Over hele kampen en fuldt fortjent SIF-sejr, hvor der blev spillet noget virkeligt flot fodboldspil. Pigerne turde spille med bolden, man var aggressiv i vores genpres, man gav den gas i tacklingerne, og forsvaret stod virkeligt flot og levnede ikke Skovbakkens angribere meget plads.
Igen viste vi i pigeafdelingen i SIF, at der er meget at bygge på i fremtiden. Den her sejr må være en af de flotteste skalpe, et ungdomshold i pigeafdelingen i SIF har taget.

Jeg troede på det, pigerne troede på det, og med cirka 50 tilskuere på sidelinjen blev det en aften, man ikke lige glemmer med det samme. Stor tak til de fremmødte. I var med til at give holdet det sidste løft, der gjorde vi vandt kampen.
Sejren bliver ikke ringere af, at vi stillede op med seks U 16-spillere i truppen.

Sejren betyder, at SIF-pigerne er klar til kvartfinalerne til foråret og dermed er mellem de sidste otte hold i DBU Jyllands Pokalturnering for U 18-piger. Så nu afventer vi spændt resten af resultaterne og håber, vi kan trække storesøster fra AaB i næste runde. Kan vi spille som mod Skovbakken og ramme dagen, hvem ved så, om der ligger en ny overraskelse og lurer.

Følgende SIF-spillere var med til besejre Skovbakken 2-1 i opgøret i DBU Jyllands Pokalturnering: Thilde Møller Nielsen, Sisse Holmgaard, Majken Frost, Signe Rytter Lund, Mathilde Holmgaard, Katrine Stenvang, Kathrine Frey, Kathrine Djurhuus, Julie Ørtoft, Julie Thomsen, Julie Frank, Emma Stegenborg og Cecilie Liltorp

U 16-pigerne i truppen skal i øvrigt spille pokalkamp onsdag 21/9 hjemme mod Randers Freja fra Mesterrækken kl. 18.00. SIF har meldt et hold med i U 16-regi i DBU Jylland Pokalturneringen.