To gode præstationer af SIF-pigerne

image U 14-pigerne havde deres hyr med Aars IK, der dog blev besejret 4-2. Foto: U 14-piger
Af Kaj Zacho og Brian Østergaard
26. april 2019 kl. 21:26
Onsdag 24/4 var både U12/U13- og U 14-pigerne i kamp - 8-mandskampe - på hjemmebane, og begge hold kom igen ubesejret igennem strabadserne. Dog ikke uden slid og slæb, så det blev heldigvis ikke nemme kampe for nogen af holdene, og publikum fik også noget for pengene. Læs mere her....

Jeg (Kaj Zacho, red.) vil skrive lidt omkring U 14-kampen her, så hold fast i sæder og hvad i ellers har, for nu kommer der simpelthen fodboldguf....

• U 14-piger
  • Støvring - Aars (8 mands) 4-2

Følgende kampklare piger var udtaget til denne kamp: Balle, Skov, Emilia, Marie, Clara, Randrup, Lassen, Mikkeline, Selma, Bjerregaard og Holm, så der var virkelig lagt op til " øretæver". Per og jeg ville have pigerne til at sætte sig på spillet fra start og derved holde Aars fra noget som helst, og samtidig skulle der presses voldsomt, når de kom på bolden. Ting, der trænes i, og som gerne skulle give pote i pointkampene..

Første halvleg:

Det var tydeligt, at Aars ville se, om de kunne knække os med nogenlunde samme taktik vedrørende presspillet, så det blev en gang spille bolden til hinanden uden struktur i starten af kampen, hvilket var irriterende at være vidne til, så Per og jeg arbejdede meget med at få pigerne ind i overtaget af spillet. Da vi efter 7 minutter kunne se Marie få en stor målchance (i øvrigt spillet flot frem af Mikkeline), ja så begyndte vi at kende pigerne igen.

2 minutter senere fik Lassen bolden ført fint frem og lagde et indlæg tæt på målet, og det så ud til, at Mikkeline snittede bolden, inden den gik i kassen, så værsgo Mikkeline, scoringen er din, og der stod 1-0. Efter 12 minutter var vi igen på spil - denne gang via en omgang " kluddermor", og hvem der brændte fælt. så jeg ikke - så den får stå i det uvisse.

Efter scoringen så det ud til, at vi begyndte at miste koncentrationen. Vi afleverede ikke præcist, og Aars fik mange unødvendige muligheder for at bygge noget op, men vores defensiv stod heldigvis solidt i de opgaver, de var tildelt, så presset kunne overståes. Efter 25 minutter reddede Balle os praktisk talt, da pillede pynten af den oplagte chance, Aars havde fået. Sekunderne efter bankede Bjerregaard bolden direkte på keeperen, og Mikkeline missede desværre riposten - stadigvæk 1-0 til SIF.

En føring, jeg gerne ville have gået til pause på, men som jeg havde sagt i taktikrummet, må vi ikke tillade en koger, for så scorer alle uanset kvalitet. Og det var præcis, hvad der skete lige inden pausefløjt, hvor alle tog en kollektiv " morfar", og det betød en ufortjent udligning til 1-1.

Per og jeg holdt hovedet kold i pausen og fik rettet lidt samt sat tre friske piger ind på banen, så nu skulle der være fest i gaden. Pigerne gav den dælme også gas lige fra første fløjt, hvilket i kan læse her:

Anden halvleg:

SIF lagde ud med fuld tryk som forlangt af trænerne, og vi gjorde nu, hvad der passede os. Da der var spillet 5 minutter fik vi et korrekt dømt indirekte frispark ganske tæt på mål, og selvom Aars satte næsten hele holdet ind på stregen, så fandt Skov alligevel et hul og kunne hamre bolden i mål. 2-1. Chancerne kom i nu i hobetal, og hvorfor mine kære piger altid banker bolden direkte på målmanden, må guderne vide, men det er desværre en kendsgerning, så selvom vi nu sad på alt, stod der fortsat 2-1 helt frem til det 28. minut, hvor " morfar " igen var på spil, og ud af det blå stod det pludselig 2-2.

Jeg blev fuldstændig opkørt og råbte så højt, at folk på bane 4 - 5 - 6 også kunne høre det. Det kunne simpelthen ikke være rigtigt, at vi skulle skuffe på en koger... Heldigvis ville Emilia det anderledes og fik mit blodtryk helt ned igen, da hun tog sagen i egen hånd og i ren trods gik direkte på mål og denne gang passerede keeperen, så nu stod der dejligt 3-2 til SIF. Og den kære Holm satte prikken over ièt, da hun satte sidste scoring ind lige før slutfløjtet, så det endte med 4-2.

HURRA for en fight tilbage i kampen, og sikke en masse gode mål igen fristes man til, at sige..

Det var alt fra mig (Kaj Zacho, red.), så nu kommer der endnu et fantastisk medrivende referat fra U 12/U13-kampen, som Brian Østergaard her sætter ord på..

Misvisende resultat i ren opvisning.

• U 13 C-piger - Fyrkat Q (8-mands) 3-3

U 12/13-pigerne var atter i kamp. Denne gang mod Fyrkat Q, som tæt på stillede op med et rent U 13-hold.

Lad os sige det med det samme. Støvring-pigerne spillede en kanon-kamp og var klart det bedste hold på banen taktisk som teknisk, Støvring-pigerne havde tæt på bolden hele tiden og pressede Fyrkat pigerne helt i bund og skabte den ene chance efter den anden, men desværre var der ikke samme kvalitet i afslutningerne som i alt det andet, pigerne foretog sig.

Det betyder desværre ofte i fodbold ,at ens modstander bare skal bruge en halv chance for at score ,og det skete her for Fyrkat, som meget ufortjent kom foran og førte 2-0 ved pausen.

Men heldigvis har vi en flok piger, som har en utrolig vindermentalitet, så de fortsatte anden halvleg som første. Nemlig at være total dominerende i alle spillets facetter, men nu begyndte skarpheden at komme for SIF-pigerne, der via god fodbold kæmpede sig tilbage i kampen og kom på 2-2, og man stod med fornemmelsen af, at de ville vinde kampen.

Men igen typisk for fodbolden, så scorede Fyrkat igen ud af ingenting og kommer ekstrem ufortjent foran 3-2. Igen slog vindermentaliteten igennem hos SIF-pigerne, der aldrig gav op, og SIF fik ekstremt fortjent udlignet til 3-3, som også blev kampens resultat.

Alt i alt et meget misvisende resultat i forhold til spil og chancer - men kæmpe respekt til pigerne for indsatsen. De kan godt være stolte af sig selv.

Næste opgave er 1/5, hvor turen går til det øjeblikkelige førerhold fra Mou IF.