U 14 C-piger tilbage på vindersporet

image U 14-piger C skulle lige i gang, men så blev det også til en 4-1-sejr hjemme over Vegger. Foto: U 14-piger
Af Kaj Zacho, cheftræner for u 12-, U 13- og U 14-piger
26. maj 2019 kl. 09:59
Andetholdet hos U 14-piger - C-rækken 8-mands - slog Vegger 4-1 hjemme i Støvring lørdag 25/5 og fik dermed oprejsning efter at have tabt til Aars IK i kampen forinden. Læs mere her...
  • U 14-piger C, 8-mands, spillet lørdag 25/5:
  • Støvring - Vegger 4-1

Skov, Clara, Holm, Ørbæk, Maja, Mikkeline, Nikoline (U 12), Selma, Sofie V og Laura (U 12) var udtaget til at spille 8 mands-kamp imod Vegger på hjemmebanen i Støvring. Et hold, vi tidligere havde rundbarberet med 14-0, hvilket jeg håbede ikke ville ske denne gang. Det får ingen af parterne noget som helst ud af. Jeg ville dog naturligvis gerne have det dumme nederlag imod Aars i samme turnering forleden visket af tavlen, så pigerne igen kunne komme på det rette spor og gå efter puljesejren.

Første halvleg:

Per og Brian havde før kampen lagt vægt på, at vi skulle udvise en ro og kølig omgang med bolden og virkelig iscenesætte sætte hinanden på banen, så afleveringerne kunne flyde fornuftigt rundt på hele banen. Det var vigtigt, vi fik sendt et signal om, at vi ville være mest på bolden og med mange afleveringer komme til målgivende afslutninger. Pigerne skulle mærke boldomgangen, og roen ville gavne dem og hele holdet, så de via den type spil kunne lære noget også.

Vi sad på spillet fra start. Dog skulle der gå seks minutter, før den omtalte ro og bevægelighed uden bold begyndte at holde sit indtog i kampen. Vi fik spillet os frem til afslutninger, men pigerne havde ikke fået indstillet sigtekornet ordentligt. Selvom vi fik en del hjørnespark og frispark, ville bolden bare ikke i mål. Det blev først 1-0 i det 26. minut, da Maja flot fik scoret, hvilket var fuldt fortjent. Der skete ikke mere i første halvleg, så i pausen brugte vi tid på, at minde pigerne om det tålmodige spil og den fine boldomgang, så skulle der nok komme flere mål til os, hvilket skulle vise sig, at holde stik.

Anden halvleg:

Billedet fra første halvleg fortsatte. SIF pigerne var på alt, og afslutningerne føg om ørene på Veggers målmand, men scoringerne udeblev. Det var lidt frustrerende. Vi skulle jo meget gerne lukke kampen med mindst en scoring mere. Den kom så i det 12. minut, da Maja igen på eget initiativ fik afsluttet via sin kantposition. 2-0 som ønsket, og det fik Vegger til at tabe modet.

I det 16. minut scorede Nikoline via et frispark som V. sendte imod mål, og i det 18. minut fik Holm sparket bolden over målstregen. 4-0 til SIF. Kampen var nu lukket, og det kunne vi godt se og mærke på pigerne - de de slap trykket lidt på gaspedalen, og Vegger fik scoret deres første mål i hele turneringen til stor jubel i gæsternes lejr.

I øvrigt skylder jeg lige at sige, at Skov havde fødselsdag, så sejren er hermed dedikeret til hende. Tillykke med det Skov!

SIF-pigerne kom tilbage på vindersporet, og der blev vist fint spil fra alle, og målene blev scoret fra forskellige positioner.

Tillykke til pigerne og ikke mindst Per og Brian, som var de mest aktive trænere i dag.

U 14-piger Liga 3 - 11-mands - spiller mandag 27/5 på udebane mod LKB/Gistrup. En SIF-sejr sikrer i givet fald en suveræn førsteplads, og jeg håber på solid opbakning fra sidelinjen.