U 15-drenge Liga 2 fik 1-1 i svær udekamp

image U 15 Liga 2-drenge er fortsat ubesejret efter de fire første kampe, der har kastet tre sejre og en uafgjort af sig. Arkivfoto
Af Jørn Eriksen
05. september 2019 kl. 14:15
I fodboldforåret 2019 var Aabybro IF at finde i U 14 Liga 1, mens SIF-mandskabet spillede i U 14 Liga 3, og derfor havde SIF-cheftræner Joakim Nielsen skruet på taktik og opstilling til onsdagens vanskelige udekamp. Læs mere her...
  • Kampfakta:
  • U 15-drenge Liga 2
  • Aabybro IF - Støvring IF 1-1 (0-0)
  • Mål:
  • 54. minut: 0-1 Malthe Krogh Christensen (assist Mads Vestergaard).
  • 59. minut: 1-1 Philip Flint Christensen (assist Jonas Sørensen).
  • Advarsler, SIF:
  • 54. minut: Rhand Farhad.
  • SIF-startopstillingen, 4-1-3-2: Simon Viltoft Andersen - Noah Nørgaard Pedersen, Oliver Jensen, Olti Xhigoli og Laurits Birch Christensen - Noah Dahlqvist - Mads Vestergaard, Malthe Krogh Christensen og Christian Rolin Smed - Malthe Frederiksen og Rahand Farhad.
  • Bænken denne gang: Erik Kold, Tinus Elsmhøj Bregnhøj og Jonathan Jensen.

SIF stillede op i en 4-1-3-2-opstilling for at matche hjemmeholdets diamant på midtbanen, og enkelte SIF-spillere var også at finde i en anden rolle end vanligt - eksempelvis spillede anfører Oliver Jensen denne gang midtstopper sammen med Olti Xhigoli, og Mads Vestergaard var løftet op på højrekanten af midtbanen.
Og SIF-mandskabet slap fint fra opgaven mod en modstander, der også havde tre halvårsspillere årgang 2004 med på holdkortet. Aabybro IF er kun at finde i U 15 Liga 2 fordi, licensklubberne har fortrinsret til U 15 Ligaen og U 15 Liga 2 (1).

- Uafgjort mod Aabybro IF, som jeg vurderer til et af puljens stærkeste hold, er vi glade for. Vi er nået et pænt stykke siden vi sidst mødte dem i U 14 Liga 2 og tabte to kampe med samlet 1-11, siger Joakim Nielsen.

Efter en tæt første halvleg lagde SIF godt fra land efter pausen.
I det 54. minut blev det 0-1. Christian Rolin Smed driblede på tværs af banen ude fra den ene kant. Han trak Aabybro-forsvaret med sig. Mads Vestergaard overtog bolden og sendte den modsat over i et stort tomrum, som Malthe Krogh Christensen havde fået ind på radaren. Han stak afsted og satte køligt bolden i nettet til 0-1.
Seks minutter senere fik SIF-spilleren Rahand Farhad et gult kort for en hård og uren tackling. Hjemmeholdet sendte tre mand i front og spillede med tre i bagkæden i overtalsperioden, og i det 59. minut blev det 1-1 på en lidt tilfældig chance, hvor bolden dumpede ned i feltet, og Philip Flint Christensen fik udlignet.
I slutfasen pumpede begge hold bolde op i felterne, men det hele gik i 1-1.

- Vi havde forberedt os taktisk til opgaven til træning hele ugen. Vi gjorde det for at matche det fysisk stærke Aabybro-hold bedst muligt, og ros til spillerne for at få point med fra den her kamp, siger Joakim Nielsen.

I første halvleg kom Aabybro IF bedst ud af startblokken og dominerede de første 10-12 minutter, hvorefter SIF fik bedre og bedre fat. I det 20. minut spillede Rahand Farhad en god bold ind til Malthe Frederiksen, der var alene med keeperen, som - set med SIF-briller - desværre klarede Frederiksens forsøg. Det blev også til flere SIF-muligheder i de første 35 minutter - men 0-0 ved pausen.

- Vejret var godt nok under selve kampen, men det havde regnet hele dagen, og banen var dyngvåd og glat. Lidt vanskelige forhold for begge hold, slutter Joakim Nielsen.

Næste opgave for U 15 Liga 2-drenge kommer på mandag 9/9 kl. 18.15 på udebane mod puljens aktuelle førerhold, Aalborg KFUM.