U 15 Liga 2-drenge slået til sidst

image Førsteholdet hos U 15-drenge rykkede i efteråret op fra Liga 3. Søndag 18/3 gjaldt det premieren i Liga 2, og gæsterne fra Thisted FC sejrede 3-1 takket være to scoringer i kampens sidste syv minutter. Arkivfoto
Af Rasmus Gissel, u 15-cheftræner
18. marts 2018 kl. 20:59
1-1 blev indenfor de sidste syv minutter forvandlet til 1-3, da U 15 Liga 2-drenge mødte Thisted FC i forårspremieren i Støvring søndag 18/3. SIF-nyoprykkerne i Liga 2 gav dog de stærke gæster kamp til stregen takket være en fin fight af alle mand - læs mere her...
  • U 15-drenge, Liga 2, søndag 18. marts 2018, turneringskamp:
  • Støvring IF - Thisted 1-3 (1-1)
  • Støvring IF-opstilling: Marius Thorsen - Hessel Oosterhof, Albert Skouboe, Cornelius Christensen, Marius Christensen - Peter Harboe, Ulrik Kjærgaard, Lasse Andersen, Sylvester Jensen - Frederik Bargmann, Frederik Bak.
  • Peter Harboe for Hessel Oosterhof 65´

Det var første turneringskamp for U 15-Liga 2-drenge, da Thisted FC søndag formiddag 18/3 gæstede en solbeskinnet kunstgræsbane i Støvring.

Thisted FC har i de foregående tre halvsæsoner i Liga 2 har fået imponerende 2,29 point i gennemsnit pr. kamp (78 point i 34 kampe!!). Unægtelig en ordentlig mundfuld for en oprykker at åbne med. Ikke desto mindre tog SIF-drengene arbejdshandskerne på og leverede på mange parametre en flot indsats.

Der skulle dog en hurtig Thisted-scoring efter blot 2 minutter til at vække SIF. Scoringen faldt efter hjørnespark og illustrerer egentlig meget godt SIF´s største udfordring, nemlig både hårdhed og konsekvens i det defensive spil.
Den tidlige scoring blev dog udlignet allerede minuttet senere, da Frederik Bargmann på glimrende vis sendte bolden i nettet - dermed 1-1 efter kun tre minutter.

Resten af første halvleg leverede SIF-drengene et flot holdmæssigt højt pres, hvilket var medvirkende til, at Thisted FC i vid udstrækning blev holdt langt fra SIF-målet. Dog blev det til et par store Thisted-chancer via et par hurtige kant- og fløjspillere, som heldigvis ikke blev omsat i mål.
SIF bed samtidig også godt fra sig, og specielt en lang række af dødbolde gav gode muligheder, som desværre ej heller blev omsat til scoring og dermed 1-1 ved pausen.

Anden halvleg startede som første var sluttet, og da Ulrik Kjærgaard et kvarter inde i anden halvleg havde et forsøg få centimeter over overliggeren, kunne en mulig SIF-sejr duftes i det fjerne.
Thisted havde dog - som i første halvleg - en del opløb til store chancer, og kun storspil af Marius Thorsen i SIF-målet holdt stillingen på 1-1.

SIF´s store problem i anden halvleg var, at bolden ikke på samme måde som i første halvleg kom frem ad banen, hvilket gjorde, at SIF for mange gange blev tvunget til at løbe med næsen mod eget mål, hvilket som bekendt er sværest.
Fodbold på U 15-niveau minder mere og mere om voksenfodbold, og her er det, man i NFL kalder "field-position" vigtigere og vigtigere.

Alligevel skulle der en noget tilfældig scoring efter hjørnespark til, for at Thisted gjorde det til 1-2 - desværre med kun syv minutter tilbage.

Efterfølgende valgte SIF at rokere i opstillingen og satse på en måde, der ikke var tilstrækkelig aftalt - et forsøg på at svare hurtigt tilbage, som desværre gav det modsatte udfald - nemlig en Thisted kontra-scoring til 1-3, og dermed var kampen med fem minutter tilbage afgjort.

SIF-drengene skal roses for at "dø med støvlerne på", og ingen har noget at skamme sig over hvad angår indstilling og tilgang til kampen - det er værd at bygge på.
Frem mod næste kamp skal der arbejdes med robustheden og nogle af de taktiske overgange mod det mere voksne fodboldspil.