U 19 Liga 2 lagde ud med 3-2 over SSB

image Nicolai Mouritsen og Rasmus Brendborg (I midten) kom i fokus, da U 19 Liga 2 slog SSB 3-2 i forårspremieren.
Af Jørn Eriksen
21. marts 2018 kl. 22:20
To scoringer af Rasmus Brendborg og kanonkamp af Nicolai Mouritsen i midterforsvaret, da U 19-drenge vandt 3-2 i deres forårspremiere i U 19 Liga 2 på udebane mod Storvorde-Sejlflod Boldklub (SSB) onsdag aften 21/3 - læs mere her...

Fundamentet til U 19-mandskabets velfortjente sejr i forårspremieren på udebane mod Storvorde-Sejlflod Boldklub (SSB) onsdag aften 21/3 blev lagt takket være en rigtig flot kollektiv indsats i de første 45 minutter, mens niveauet dalede mærkbart efter pausen.

SIF-mandskabet kunne gå til pausen foran 2-0 på to fuldtræffere af Rasmus Brendborg, der efter nogle sæsoner som midtbanespiller var tilbage i den rolle, han så glimrende udfyldte tidligere i ungdomsårene - som frontangriber.

Den første scoring kom efter 18-20 minutters spil, da Casper Henriksen ikke fik ram på et indlæg, men Rasmus Brendborg gjorde arbejdet færdigt i sekunderne efter på en flot scoring. Få minutter forinden havde den ene midtstopper, Nicolai Mouritsen, været uhyre tæt på at score, men han måtte se bolden prelle af på overliggeren i kølvandet på en frisparksbold fra Casper Henriksen, og på returen var både Selemani Kikwangazala og Rasmus Brendborg i to tempi tæt på at gøre det til 0-1.

Efter 25-30 minutters spil var Rasmus Brendborg, der også var stærkt i sine modtagninger og vendinger med bolden i opspillet, tæt på at score til 0-2 tæt under mål, og i det 35. minut udnyttede Selemani Kikwangazala sin hurtige antrit og sin enorme speed til at sætte SSB-forsvaret af på stationen, men SSB-keeperen fik foden på Kikwangazalas afslutning.

Inden pausen - i det 40. minut - kom SIF dog foran 2-0 på den mindst oplagte mulighed hidtil. Et indlæg fra højre side ramte Rasmus Brendborg, der dog var, hvor han skulle være i feltet, på knæet, og bolden gik i mål.

SSB havde en nærgående mulighed i første halvleg, og den kom i det 42. minut på et direkte frispark, hvor bolden prellede af på den ene stolpe.

2-0 til SIF efter de første 45 minutter, og der kunne såmænd godt have stået 4-1 eller 5-1 i SIF-favør.

SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Anders Dupont - Sebastian Meyer, Nicolai Mouritsen, Frederik Pind og Jonas Vraa - Casper Henriksen og Asger Bundgaard Nielsen - Jens Janum Riis, Selemani Kikwangazala og Marcus Skovhus Pedersen - Rasmus Brendborg.

Indhopperne denne gang: Rasmus Ørtoft, Patrick Juul Davidsen og Malthe Munch.

Det var derfor en rigtig skidt indledning på anden halvleg, da SSB kom på 1-2 på et straffespark tre-fire minutter efter sidebyttet. Bolden ramte midtstopperen Frederik Pind på den hånden/armen, og SSB's dygtige frisparksskytte fra første halvleg satte stensikkert bolden op i det ene målhjørne uden chance for Anders Dupont i SIF-målet.

I samme moment bad Asger Bundgaard Nielsen om at blive skiftet ud efter en fornem og tungtvejende indsats i motorrummet. Han kan p.t. højest holde til 60-65 minutter efter at være vendt retur til holdet efter en langtidsskade - ind kom Rasmus Ørtoft.

Det betød, at Rasmus Brendborg overtog pladsen på den centrale midtbane, Jens Janum Riis blev ny frontangriber, og Rasmus Ørtoft overtog den ene kant.

SIF-mandskabet kunne slet ikke finde takterne fra første halvleg i den fase af kampen, og SSB lugtede blod, men i det 65. minut fik Marcus Skovhus Pedersen skabt ro med en scoring til 3-1 for SIF, da han slap alene igennem på en stikning fra Nicolai Mouritsen, der ryddede glimrende op i SIF-forsvaret kampen igennem.

Kort efter erstattede Patrick Davidsen så Jens Janum Riis - Patrick overtog Sebastian Meyers backplads, og sidstnævnte spillede i nogle få minutter frontangriber, inden han blev skiftet ud til fordel for Malthe Munch, der sluttede kampen af som angriber.

En fejl i opspillet gav 10 minutter før tid SSB en mulighed for at reducere til 2-3, og den udnyttede de, og pludselig var der spænding om udfaldet igen, men SIF fightede sig til en såre fortjent premieresejr.

Hos SIF fik Rasmus Brendborg og Nicolai Mouritsen hver syv stemmer i fidusafstemningen - ganske fortjent. Der var mange opløftende præstationer på SIF-holdet, hvor den tidligere Hobro-spiller Jonas Vraa også viste stor styrke på pladsen som venstre back kampen igennem.