U 19 Liga 2 op på andenpladsen med 4-1-sejr

image Marcus Skovhus Pedersen - med rødt pandebånd og her fra forårspremieren ude mod SSB i lidt mere arktiske temperaturer - scorede tre gange i U 19 Liga 2-sejren på 4-1 ude over SHI. Arkivfoto
Af Jørn Eriksen
14. maj 2018 kl. 12:08
Marcus Skovhus Pedersen satte tre af scoringerne ind, da U 19 Liga 2-mandskabet slog Skibsby-Højene IF (SHI) 4-1 på udebane søndag 13/5, og med den sejr cementerede SIF-mandskabet pladsen i øverste lag i en nu to-delt pulje med tre hold i top og tre hold i bund - læs mere her...

Han havde lovet et hattrick i udekampen mod Skibsby-Højene IF (SHI). Løftet kom fra Marcus Skovhus Pedersen i bilen på vej mod Hjørring søndag 13/5, og U 19-spilleren holdt ord.

Samlet vandt U 19 Liga 2-mandskabet 4-1 i en noget rodet og uskøn affære på en hård bane i bagende solskin, og med sejr rykkede SIF-holdet op på andenpladsen i puljen, idet topholdet Brønderslev IF (BI) samme dag slog Hjørring IF (HI) 4-1 i Brønderslev.

Det betyder, at U 19 Liga 2-puljen reelt er knækket over i to:

En Top med BI (13 point for fem kampe), SIF (12 point for seks kampe) og Gug Boldklub (10 point for seks kampe).

En bund med HI (5 point for fem kampe), Storvorde-Sejlflod Boldklub (SSB) (5 poijt for seks kampe) og SHI (1 point for seks kampe).

- Vi kunne reelt have ført 4-0 efter de første 15-20 minutter, selvom vi ikke spillede specielt godt, siger Rasmus Numan Petersen, U 19-cheftræner i SIF-lejren.

- Der var blandt andet store chancer til Asger Bundgaard Nielsen, Rasmus Brendborg og Marcus Skovhus Pedersen, og allerede efter 18 minutters spil måtte vi skifte Asger Bundgaard ud i motorrummet på midtbanen, da han fik problemer med sit højre lår. Vi var i forvejen uden Casper Henriksen, Nicolai Mouritsen og Casper Dyrholm, så vi måtte finde på noget, fortsætter Rasmus Numan Petersen.

• SIF-startopstillingen, 4-1-4-1: Anders Dupont - Sebastian Meyer Poulsen, Rasmus Bøgh, Frederik Pind og Jonas Vraa - Asger Bundgaard Nielsen - Andreas Pinstrup, Malthe Christiansen, Marcus Skovhus Pedersen og Jens Janum Riis - Rasmus Brendborg.
  • Bænken denne gang: Selemani Kikwangazala, Kasper Moes og Simon Kibsgaard.

Selemani Kikwangazala kom på banen som frontløber, da Asger Bundgaard måtte udgå i det 18. minut. Det betød, at Rasmus Brendborg kom ned på den centrale midtbane.

Marcus Skovhus Pedersen fik bragt SIF på sejrskurs med en flot scoring inden pausen. Han slap igennem, og det sidste træk med bolden var ved at blive for langt, men SIF-spilleren tjippede fornemt bolden forbi SHI-målmanden og i kassen.

0-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom Kasper Moes ind på den ene backplads. Andreas Pinstrup fik et pusterum, og Sebastian Meyer Poulsen - igen stærkt spillende med sin energi og viljefaste spillestil - kom lidt længere frem på banen som kantspiller. Samtidig kom Simon Kibsgaard ind som ny 6'er - Rasmus Brendborg fik en pause på bænken.

- Spillemæssigt blev det pænere i de sidste 45 minutter. Vi holdt bedre fast i bolden, og Selemani Kikwangazala gjorde det til 0-2 på et flot gennemspillet angreb. Med 13 minutter igen reducerede SHI til 1-2 på det første koks i vores forsvarsspil, men kort efter gjorde Marcus Skovhus Pedersen det til 1-3 på en omstilling, og det var også opskriften til hans scoring til 1-4 i kampens sidste minut, forklarer Rasmus Numan Petersen.

Han fremhæver Marcus Skovhus Pedersen, Sebastian Meyer Poulsen og målmand Anders Dupont i 4-1-sejren. Anders Dupont præsterede på et tidspunkt i kampen i feberredning, hvor en SHI-spiller fik afsluttet fra nært hold, men den talentfulde SIF-keeper fik på en eller anden måde hænderne på bolden og afværget en SHI-scoring.

U 19 Liga 2 holder nu en kamppause på lidt over 14 dage. Næste opgave er udekampen - og duellen om førstepladsen - mod BI fredag 1. juni kl 18.30.