U 19 Liga 2 tjekkede ind i sikker stil

image Rådslagning i pausen omkring U 19-cheftræner Rasmus Numan Petersen. SIF slog Aars IK 3-1 i sidste spillerunde og sluttede på andenpladsen á point med puljevinderne fra Randers Freja.
Af Jørn Eriksen
04. november 2017 kl. 21:27
U 19-drengene i U 19 Liga 2 er klar til forårets "turboudgave" af U 19 Liga 2 efter en stilsikker 3-1-sejr hjemme over Aars IK i sidste spillerunde lørdag 4/11 hjemme på kunstgræsbanen i Støvring. Efter pausen klarede SIF-keeper Anders Dupont et straffespark til gæsterne - læs mere her...

Der var ingen slinger i valsen, da U 19-drengene rundede efterårets kampe i U 19 Liga 2 af med en hjemmekamp mod Aars IK lørdag 4/11.
Allerede efter syv minutter førte SIF 2-0 på scoringer af Selemani Kikwangazala og Niclas Plougmann, og ved pausen var stillingen 3-1, hvilket også blev slutcifrene i den sidste ende.

Med den sejr tjekker det talentfulde SIF-mandskab i sikker stil ind på en af de seks andenpladser, der i lighed med de 10 førstepladser i U 19 Liga 2 giver adgang til forårets U 19 Liga 2, som desuden kommer til at tælle 16 "nedfaldshold" fra U 19 Liga 1.
SIF slutter på 15 point for seks kampe ligesom puljevinderne fra Randers Freja, der tager førstepladsen på at være bedst indbyrdes.

Mod Aars IK i sidste spillerunde var det i de første 45 minutter, SIF-gutterne satte tingene på plads.
2-0 efter 7 minutter. Først lagde Marcus Skovhus Pedersen op til Selemani Kikwangazalas scoring til 1-0 i det 5. minut, og to minutter senere øgede forwarden Niclas Plougmann til 2-0 på en assist fra midtstopperen Casper Dyrholm.
Aars IK fik reduceret til 2-1 på et straffespark i det 21. minut - hands mod Kasper Moes.
Otte minutter senere punkterede Niclas Plougmann dog reelt kampen med sin anden scoring i opgøret - 3-1 til SIF.

SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Anders Dupont - Kasper Moes, Casper Dyrholm, Frederik Pind og Sebastian Meyer - Malthe Christiansen og Casper Henriksen - Jens Janum Riis, Marcus Skovhus Pedersen og Selemani Kikwangazala - Niclas Plougmann.
Bænken denne gang: Rasmus Brendborg, Rasmus Bøgh og Gustav Midtgaard.

Fra anden halvlegs start kom Rasmus Brendborg og Rasmus Bøgh i aktion - ud til et pusterum kom Selemani Kikwangazala og Sebastian Meyer.
Fire minutter efter pausen fik gæsterne deres andet straffespark i kampen, denne gang for hands mod Casper Dyrholm.
En reducering til 2-3 her ville for alvor kunne skabe spænding, men i SIF-målet klarede keeper Anders Dupont forsøget fra den hvide plet. Det skete i to tempi - først med en redning nede ved den ene stolpe, og dernæst på riposten - stærkt gået af Dupont.

Aars IK havde bolden meget i den resterende del af kampen, mens SIF lavede tilpas mange omstillinger til at have kunnet score både to eller tre mål flere.
Det blev ved 3-1.

Seks kampe i efterårets U 19 Liga 2 kastede fem sejre af sig og et nederlag til puljevinderne fra Randers Freja på udebane - men man tog hævn og slog kronjyderne 2-1 i det omvendte opgør.

Til foråret er der kun 16 hold med i U 19 Liga 1 - mod 32 nu.
I U 19 Liga 2 er der til foråret kun 32 hold med - mod 40 nu. 16 af de 32 hold kommer fra U 19 Liga 1, dertil 10 puljevindere fra U 19 Liga 2 og de seks bedste toere. Der bliver fire puljer á otte hold i forårets U 19 Liga 2.