U 19 Liga 2 tog andenpladsen med 1-0-sejr

image U 19 Liga 2 slog HI 1-0 efter 0-0 ved pausen, og med den sejr overtog SIF-holdet den aktuelle andenplads i Liga 2-puljen.
Af Jørn Eriksen
26. april 2018 kl. 09:56
U 19 Liga 2-mandskabet måtte i arbejdstøjet for at besejre Hjørring IF (HI) 1-0 i onsdagens hjemmekamp. I slutfasen gav et gult kort til hjemmeholdet kampen ekstra nerve, og i opgørets døende minutter hev SIF-keeper Anders Dupont en kanonredning frem, så sejren kom i hus - læs mere her...

Pyha, det holdt hårdt, men U 19 Liga 2-mandskabet besejrede onsdag aften 25/4 Hjørring IF (HI) 1-0 og skubbede dermed netop HI væk fra andenpladsen i puljen, og SIF-mandskabet spiller igen på lørdag på udebane mod Gug Boldklub, der er kommet fra land med fire uafgjorte kampe i dette fodboldforår.

Der blev forståeligt nok jublet med sammenknyttede næver i SIF-lejren, da sidste pift i dommeres fløjte lød denne onsdag aften. Anden halvleg udviklede sig nemlig til en nervepirrende affære, hvor begge hold tog del i løjerne med direkte spil og kom frem til åbne chancer.

SIF-mandskabet kom foran i det 58. minut, da Nicklas Aagaard - i øvrigt stærkt spillende - fornemt stak Selemani Kikwangazala fri på højre kanten, så sidstnævnte i velkendt høj fart kunne skære ind mod mål. Her var fremstormende Marcus Skovhus Pedersen med i feltet, men Selemani Kikwangazala satte selv bolden ind ved fjerneste stolpe.

1-0, men inden slutfløjtet havde gæsterne så haft to forsøg på stolperne og en gigantchance til allersidst, hvor en HI-spiller kunne forsøge sig i fri position midt i SIF-holdets straffesparksfelt.

Med 10-15 minutter igen blev et HI-skud rettet af, så bolden ramte den ene stolpe, og med godt fem minutter igen indkasserede SIF-midtstopperen Frederik Pind et velfortjent gult kort, da han med strakte ben og støvleknopperne forrest kastede sig alt for voldsomt ind i en modspiller midt på SIF-holdets banehalvdel. På det efterfølgende frispark sendte HI så igen bolden på den ene stolpe.

SIF-spillerne knoklede ihærdigt for at forsvare 1-0-forspringet, men sejren og de tre point var tæt på at blive vekslet til et point i kampens døende minutter, da en HI-spiller pludselig stod helt fri nær straffesparkspletten ansigt til ansigt med SIF-keeper Anders Dupont. Det lignede en sikker HI-udligning, men Anders Dupont fik på fantastisk vis afværget scoringsforsøget, og 1-0 holdt hele vejen hjem.

SIF-sejren var dog som helhed ikke ufortjent.

Inden pausen var hjemmeholdet tæt på at score tre gange - to gange inden for de første 20-25 minutter, men Marcus Skovhus Pedersen og Selemani Kikwangazala havde ikke heldet med sig. Og fem minutter før pausen slap Casper Henriksen igennem på en stikning fra Marcus Skovhus Pedersen, men HI-keeperen kom godt ud af sit mål og fik afværget forsøget.

HI havde i kampens indledning dog også deres muligheder.

0-0 ved pausen.

I anden halvlegs åbning havde HI et godt skudforsøg, som SIF-målmand Anders Dupont tog sig af.

• SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Anders Dupont - Sebastian Meyer Poulsen, Nicolai Mouritsen, Frederik Pind og Rasmus Bøgh - Casper Henriksen og Asger Bundgaard Nielsen - Selemani Kikwangazala, Rasmus Brendborg og Jens Janum Riis - Marcus Skovhus Pedersen.
  • Indhopperne denne gang: Nicklas Aagaard, Malthe Christiansen og Jonas Vraa.

Allerede efter 10-15 minutters spil kom Nicklas Aagaard på banen. Han kunne - p.g.a arbejde - ikke være der fra kampstart. Ud til en pause kom Rasmus Brendborg.

Og SIF havde allerede i det 3. minut indkasseret et gult kort til højrebacken Sebastian Meyer Poulsen. Alle 14 mand kom i aktion - der blve skiftet ud/ind i flere faser undervejs. Knap midtvejs i anden halvleg stemplede Asger Bundgaard Nielsen (også JS-spiller, red.) fornuftigt nok ud, og ind kom Malthe Christiansen ved den lejlighed.

SIF-mandskabet har nu vundet to af forårets hidtil tre kampe i Liga 2-puljen og kun tabt (2-3 hjemme, red.) til førerholdet Brønderslev IF, der har syv point for tre kampe.