U 19 Liga 2 tog topholdets skalp

image U 19-cheftræner Rasmus Numan Petersen i snak med spillerne i pausen. I anden halvleg vendte SIF-holdet 0-1 til en særdeles vigtig 2-1-sejr.
Af Jørn Eriksen
29. oktober 2017 kl. 21:18
U 19 Liga 2-mandskabet tog et stort skridt mod en plads i forårets styrkede udgave af U 19 Liga 2, da SIF-holdet tildelte topholdet Randers Freja det første nederlag og pointtab takket være en fornem 2-1-sejr hjemme på kunstgræsbanen søndag eftermiddag 29/10 - læs mere her...

U 19 Liga 2-mandskabet slog til efter pausen i et jævnbyrdigt og tæt opgør på et højt spillemæssigt niveau, da det søndag 29/10 blev til 2-1 hjemme på kunstgræsbanen over Randers Freja i SIF-holdets næstsidste kamp i dette fodboldefterår.

Kronjyderne, der havde gjort rent bord med fire sejre blandt andet 7-2 hjemme over SIF i det første indbyrdes opgør, gik til pausen foran 1-0 på en scoring, SIF-mandskabets blot kunne ærgre sig over. Gæsterne udnyttede et af flere boldtab af SIF-holdet, og i situationen omkring scoringen til 0-1 fik hjemmeholdet heller ikke ekspederet bolden væk i flere tempi.

Forinden havde SIF-forwarden Niclas Plougmann måttet se et skud prelle af på den ene stolpe, og SIF havde såmænd haft to-tre muligheder for at komme foran, inden gæsterne scorede til 0-1.
Samlet en første halvleg på et højt spillemæssigt niveau mellem to hold, der ville noget fremad banen i et højt tempo og samtidig udvise påpasselighed forsvarsmæssigt.

SIF-startopstillingen, 4-2-3-1: Anders Dupont - Kasper Moes, Casper Dyrholm, Zacharias Krunderup og Rasmus Bøgh - Malthe Christiansen og Casper Henriksen - Jens Janum Riis, Mads Borup og Selemani Kikwangazala - Niclas Plougmann.
Bænken denne gang: Marcus Skovhus Pedersen, Rasmus Brendborg og Sebastian Meyer.

Fra anden halvlegs start kom sidstnævnte trio på banen. Ud til et pusterum kom Jens Janum Riis, Selemani Kikwangazala og Kasper Moes, men der blev senere skiftet ud og ind igen i flere tempi.

Udligningen til 1-1 kom seks minutter inde i anden halvleg, da bolden havnede hos Niclas Plougmann i kølvandet på et hjørnespark. Han satte den godt ind ude ved den ene stolpe.

SIF-holdet kom i undertal i en 10 minutters periode, da Mads Borup Steen indkasserede et gult kort sekunder efter at, han burde have bragt SIF på 2-1. Marcus Skovhus Pedersen førte bolden op i højre side og spillede Mads Borup Steen fri i feltet, men sidstnævnte fik ikke afsluttet i tide, og få sekunder efter gik han for hårdt til gæsternes keeper, der var ude i feltet for at sikre sig bolden.

Man kunne godt frygte lidt, at gæsterne ville udnytte den overtalssituation til at komme foran, men det gik stik modsat.
I undertalsperioden førte Marcus Skovhus Pedersen glimrende bolden op i højre side, holdt tempo, og bolden havnede slutteligt hos Selemani Kikwangazala, der sprintede igennem og satte bolden ind til 2-1 med 17-18 minutter igen.
Og den føring holdt hjem trods chancer til begge hold.

En stor skalp til SIF-mandskabets sejrsbælte, og med den sejr tog SIF-holdet et syv-mile-skridt mod en plads i forårets U 19 Liga 2, der kommer til at tælle 16 nedrykkere fra den nuværende U 19 Liga 1, 10 puljevindere fra U 19 Liga 2 og de seks bedste toere.

Netop i toerregnskabet kan søndagens 2-1-sejr over Randers Freja komme til at veje meget tungt. SIF-holdet slutter af i næste weekend hjemme mod Aars IK, og en SIF-sejr i det opgør vil betyde, at SIF slutter á point med Randers Freja, der bliver noteret for 15 point for seks kampe, idet deres sidste kamp hjemme mod St. Restrup IF allerede er afgjort til kronjydernes fordel, idet gæsterne ikke kan stille hold.