Vigtig 3-1-sejr til U 16 Liga 2-drengene

image U 16 Liga 2-drengene slog Viborg Søndermarken 3-1 og indtager andenpladsen, der kan udløse en billet til forårets U 16 Liga 1. Arkivfoto
Af Joakim Nielsen
08. oktober 2017 kl. 13:10
Førsteholdet hos U 16-drengene i U 16 Liga 2 slog et godt spillende Viborg Søndermarken-hold 3-1 på hjemmebane lørdag 7. oktober og står godt i kapløbet om at blive blandt de to bedste to'ere, der i lighed med puljevinderne sikrer sig adgang til forårets U 16 Liga 1. U 16-cheftræner Joakim Nielsen samler her op på 3-1-sejren - SIF-holdet har fire kampe igen. Læs mere her...

U 16 drengene i Liga 2 skulle lørdag middag forsøge at komme tilbage på sporet efter sidste weekends 3-4-nederlag i sidste minut til Hobro IK.
U 16-drengene havde i ugen op til denne kamp arbejdet hårdt på træningsbanen for at finpudse de sidste detaljer i spillet, som måske gør, at vi kan stå med tre point efter kampens 80 minutter.

Støvring lagde godt fra land og sad solidt på spillet i første halvleg - dog uden helt at blive farlig. Spillet var flydende og med god tålmodighed. Dog var lørdagens modstander godt forberedt på vores spil, og derved stod de meget lavt. Vi spillede godt med i første halvleg men uden at true Viborg Søndermarkens mål - bolden blev for ofte spillet tilbage. En målfattig første halvleg, 0-0 ved pausen.

Vi fik i pausen talt om, at vores pasningsspil skulle være en tand mere fremad-rettet, og at vores genpres skulle være lidt skarpere. Viljen i duellerne skulle vise sig at være afgørende.

Kort inde i anden halvleg kom vi allerede frem til den første af mange gode chancer i en godt spillende halvleg. Vi dominerede i spil og dueller i hele anden halvleg - dog var Viborg Søndermarken farlig på deres kontraspil.
Forløsningen kom efter 58 minutter, da indskiftede David Sandu flot fandt Jeppe Folden inde foran mål. Jeppe Folden fik på magisk vis viftet bolden uden om modstanderen og sparket den suverænt i nettet til 1-0.

Herefter satte Støvring sig mere på spillet, og ud af det blå bankede Jeppe Bloch Jensen bolden imod målet fra 35 meters afstand. Bolden gik på mystisk vis i nettet bag en knap så heldig keeper. 2-0 efter 64 minutter.
Kampen bølgede igen frem og tilbage, Viborg Søndermarken truede primært med deres kontraangreb og hurtige angribere - dog stod vores bagkæde rigtig godt i dette opgør.
71 minutter skullet der gå, før vores anfører, Malthe Hannesbo, på suveræn vis flot headede bolden i nettet bag en chanceløs Viborg-målmand. Flot oplæg på hjørnespark af Jeppe Folden.
Viborg Søndermarken fik kort før slutfløjtet reduceret til 3-1 på en personlig fejl i Støvring-opspillet.

Jeg er særdeles tilfreds med den ro og koncentration, drengene udviste i dette opgør. Fuld kontrol i kampens 80 minutter. Vores kommunikation bagtil var bedre idag - dog er der endnu plads til forbedringer.

SIF-truppen mod Viborg Søndermarken: Kasper Buus Niss, Robert Ørtoft, Nicklas Elvstrøm Christiansen, Max Jørgensen, Malthe Serup Hannesbo, Christian Kold, Johan Wisholm, Jeppe Bloch Jensen, Jeppe Folden, Frederik Plough Lapirtis og Mikkel Drejer.
Bænken denne gang: Andreas Kvist Hougaard, Nikolaj Christiansen og David Sandu.