Point til damesenior på svær udebane

image
CB
04. juni 2024 kl. 08:06
En nærmest mareridtsagtig optakt til en kamp om 1. pladsen på udebane mod Aalborg KFUM i lørdags - på deres matchday - endte i en drøm med point. Det lå bestemt ikke i kortene at vi overhovedet kunne få afviklet kampen, for torsdag aften var vi 10 spillere til kampen, og det var først fredag aften at holdkortet var fyldt. 2 U17-debutanter og så "Veteranen" Katrine de Vos hjalp os, så vi fik afviklet kampen.
Igennem de seneste mange år, har vi haft meget vanskeligt ved at få point mod KFUM - selv om vi i vores selvforståelse ikke er niveaumæssigt langt fra dem. Og trods optakten viste vi gennem i hele første halvleg - lige undtaget de første 5 minutter - at vi ikke bare var kommet for at agere sparringspartner foran et stort hjemmepublikum. Selvom om spillet bølgede frem og tilbage, så endte skud-statistikken for første halvleg med et massivt over tag til os: 10-3. Og enkelte chancer var så store, at vi havde fortjent at gå til pause med en føring.
Men efter en målløs halvleg gik det som man ser det så ofte når det ene hold ikke slår til på deres chancer. En opspilsfejl på egen halvdel endte med en hurtig afslutning, og så er vi bagud 1-0. Det gav KFUM momentum og vi var trykket godt i bund uden at de kom frem til nogle helt store chancer. Så da vi efter 75 minutter også indkasserer et gult kort - vores U17-debutant Mia Pedersen bremser meget professionelt en omstilling ved midterlinjen, hvor vi er i ubalance ved at holde modstanderen - så det meget sort ud i forhold til at skulle få point med hjem.
Og så øjner vi alligevel en lille åbning, da KFUM et par minutter senere også modtager et gult kort for forsøget på at stoppe Emilia Liebach i at lave et gennembrud på kanten. Det ville betyde at når vi havde udstået vores 10 minutter kunne vi se frem til at komme i overtal.
Med 10 minutter igen smed vi så alt overbord - Katrine de Vos fik endeligt den pause hun havde bedt om efter at have skræmt livet af KFUMs angribere med sine mange velplacerede glidende tacklinger (som pigerne honorerede med 3 stemmer) - og den vanlige 4-3-3 opstilling blev vekslet til 3-3-4 med besked om at presse alt frem.
Et indkast havner tilfældigt ved Laura Ringstrøm, som tager et par skarpe træk mod feltet for så at sende et højt skud mod mål. Bolden rammer underkanten af overliggeren og Cecilia Rasmussen er hurtigt over nedfaldsbolden og får med maven presset bolden over stregen.
En kæmpe forløsning - og det ene point både føltes og blev fejret som en sejr.
Stor, stor ros til hele holdet for ikke at give op og yde en forbilledlig indsats. Emilie Aalestrup bød sig til som målvogter, da vi ikke havde nogen klar og gjorde det rigtig godt, en forsvarskæde hvor der blev udvist beslutsomhed og stor forudseenhed med backs i form af Amalie Fyllgraf (5 stemmer), Cecilie Kristensen og Mia Pedersen (debutant) samt Maiken Henriksen og Katrine de Vos (3 stemmer) i midterforsvaret og kæden fik afvist et utal af angreb inden de blev rigtigt farlige. På midten huserede Laura Ringstrøm (kampens spiller, 6 stemmer), Mille Foldager (1 stemme) og Victoria Sommer (1 stemme). De løb livet af sig selv og matchede fuldt ud en ellers stærk KFUM-midtbane. Oppe foran viste Cecilia Rasmussen, Sofie Balser (debutant), Nikoline Bach, Dea Nimoni og Emilia Liebach deres individuelle kvaliteter. Vi er ***** stolte af det hold.